Personlig träning

”Du är inte starkare än din svagaste länk”
  • Vill du ha en kropp som fungerar både på ut- och insidan?
  • Jag motiverar dig att bli starkare, snabbare, uthålligare och rörligare.
  • Min livsfilosofi är ”enkelt och naturligt”.
  • Jag tränar som jag lär med smarta enkla redskap som TRX och
  • Kettlebells för en funktionellt fungerande kropp både på och utanför gymmet.

Det finns många vägar att gå i den fantastiska världen av träning, några bättre än andra beroende på ditt syfte med träningen. Jag har varit fysiskt aktiv hela livet och har sysslat med allt från innebandy, ishockey, tennis, badminton och bordtennis till karate, dykning, långdistanslöpning, mountainbike och vindsurfing.

 

Rörlighetsträning

pt2Under alla år har styrketräning och löpning varit en del av vardagsrutinen för att orka med de sporter som intresserat mig.

Vad jag däremot inte lagt någon tid på under alla år är rörlighetsträning, vilket jag i dag betalar ett visst pris för. Tillsammans med förmågan att stabilisera kroppen utgör rörlighetsträning grunden för att kunna prestera bra i fysiskt krävande aktiviteter och för att kroppen ska fungera väl i arbetslivet och på fritiden. I dag är min specialitet just rörlighetsträning. Jag hjälper dig att finjustera din kropp, hitta symmetri mellan höger och vänster sida och återfå maximal rörlighethet i de stora avgörande lederna fot, höft, bröst och axelled.

pt1Öka din rörlighet för att prestera bättre i den sport du utövar eller bara för att må betydligt bättre och inte ha känslan av att vara stel. Stelheten och asymmetrin i kroppen blir bara värre med åren. Det är lite som om bilen drar snett när du kör; slitaget är inte ett problem i början men över tid skapar det problem. Den goda nyheten är att det går att göra något åt.  Hör av dig till mig så gör vi en rörelseanalys. När vi har fått resultaten kan vi planera och sätta upp mål för en träning som passar just dig.

 

Kost

Kosten är tillsammans med sömn, fysisk aktivitet och mental hälsa de fyra hörnstenarna för ett gott välbefinnande. Vi kan hjälpa dig med skräddarsydda kostråd och tips. Vi har hjälpt många personer som länge har kämpat med sin övervikt att nå sin önskade målvikt.

Några handfasta tips för dig som kämpar mot övervikt:
  • Skippa all läsk och juice i alla former.
  • Var medveten i samband med en måltid eller när du ska stoppa något i munnen; behöver jag verkligen inta det här?
  • Bantning betyder ofta restriktioner vilket upplevs som negativt. Igen, var medveten och öppen för vad du äter och varför.
  • Sätt upp mål på dags-, vecko- och månadsbasis.

Vi på Hälsokonsulten är veganer. Vill du veta mer om vegansk och vegetarisk livsstil? Kontakta oss!

 

SATS-Wordmark-orange

Du hittar mig på SATS Medborgarplatsen på Kocksgatan 12 på Södermalm.

Tunnelbana Medborgarplatsen.
Telefon: 076-2955268

Email: rafael.diez@sats.se

Besök mig på sats.se

Kom i kontakt

Du är välkommen att höra av dig till mig om du har några frågor eller vill komma i kontakt med oss. Fyll i alla fält så kontaktar jag er så snart jag kan.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande