PREHAB/REHAB

En fungerande kropp är en
självklarhet för de flesta.

Ändå går många omkring med rörelseinskränkningar som påverkar deras vardag i större eller mindre utsträckning. Prehab är att ligga steget före skadorna och förslitningarna i dina leder medan rehab på bästa sätt tar hand om en skada som redan skett. Till oss kan du komma som ett komplement till läkaren eller sjukgymnasten, eller om du inte är nöjd med den hjälp du fått.

Vi på hälsokonsulten är certifierade steg 1-instruktörer hos FMS (functional movement system) där man lägger stor vikt vid att hitta de svaga länkarna i din muskulära kedja, från fotleden hela vägen upp till nacken. Vi har även genomgått flera utbildningar inom rörelselära och träningsskador.

 

I Sverige brukar man prata om fem fysiologiska egenskaper:

  • Kordination och balans
  • Rörlighet, förmågan att ta ut en rörelse över en led
  • Uthållighet
  • Styrka
  • Snabbhet

 

 

SONY DSC        SONY DSC

Hur rörlig är du?

Testa dig själv framför en helkroppsspegel:

Placera fötterna utan skor höftbrett isär med tårna rakt fram och lyft armarna rakt upp mot taket. Kom ner på huk med armarna kvar ovanför huvudet utan att lyfta på hälarna. Kom ner så långt du kan. Ser det ut som på bild ett är din rörlighet inom normala värden. Ser det däremot ut som på bild två behöver du arbeta med din rörlighet innan du ger dig på avancerade övningar eller hård träning. Din begränsade rörlighet kommer att påverka dina förutsättningar att lyckas och du riskerar att skada dig.
Kontakta oss för en komplett rörelseanalys.

Vi hjälper dig att optimera din hälsa och ta din träning till nästa nivå.
Boka tid på info@halsokonsulten.net
eller 076-295 51 68.

Kom i kontakt

Du är välkommen att höra av dig till mig om du har några frågor eller vill komma i kontakt med oss. Fyll i alla fält så kontaktar jag er så snart jag kan.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande